A szálloda szíve a konyhája


Amióta megvan az új lakásom, ahova a szüleimtől elköltözhetek, folyamatosan a lakberendezési magazinokat bújom, bútorokat és tapétákat nézek minden szabad percemben. Imádok rendezkedni, tervezgetni és megvalósítani. Nagyon szeretem a diy (do it yourself = csináld magad) dolgokat is, ezért egy csomó dísztárgy és használati tárgy az új lakásban olyan lesz, amit én csináltam vagy újítottam fel. Viszont ha olyan nagy volumenű dologról van szó, mint mondjuk egy konyhabútor, azt nyilván nem tudom megcsinálni egyedül és nem is akarom, mert nem lenne jó vége.

Szóval épp a költözés miatti zsongás állapotában voltam, 0-24-ben ezen pörögtem, amikor a barátom, akivel együtt költözünk elvitt egy kikapcsoló wellness hétvégére, hogy pihenjünk egyet közösen. Azt hitte, olyan könnyen megadom magam és egy egész hétvégén keresztül nem foglalkozom egyáltalán a költözéssel… Kis buta.. 😀

A szállodai szobában elhúzhatós ajtójú beépített szekrény volt, amit imádtam. Hasonlót rendeltem és is, de az még a legkisebb kihágásom volt a kötelező pihenés ellen, hogy erről beszéltem a barátomnak. Amin szegény már tényleg kiakadt kicsit az az volt, amikor az étterem tulajdonostól megkérdeztem, honnan rendelték a konyhabútort. Mivel a látványkonyha teljes betekintést engedett a gyönyörűen kidolgozott konyhabútorra, nem tudtam elmenni emellett szó nélkül. Pont olyan volt, mint amilyet megálmodtam magamnak, persze sokkal kisebben kellett volna nekem. A tulaj készségesen elmondta, nem régen újították a konyhát és kis várakozás és keresgélés után rá is akadt egy nagyon hasznos oldalra: http://konyhabutorom.hu/konyhabutor-olcson.html. Itt hasznos tippek vannak arról, hogyan tudsz szép bútort csináltatni viszonylag olcsón. Nekem pontosan erre volt szükségem. A weboldal minden betűjét elolvastam és meg is fogadok belőle majd sok mindent. Keresnem kell egy asztalost, aki valahogy az én konyhámra szabja a szálloda konyhájának bútorzatát. Mert persze körbefényképeztem. Nagyon csodálkoztam, hogy megengedik, arról meg nem is beszélek, hogy a párom mindehhez a jelenethez milyen fejet vágott. Megértem őt, de nekem fontos, hogy a konyhabútor is a lehető legjobb legyen a hátralévő életünkben.