Mindig is az volt a vágyam, hogy szálláshelyekről indítsak blogot


Bár nem dolgozom újságíróként, mégis régóta bennem van az a késztetés, hogy írni szeretnék. Szerencsére a teljesen digitalizált és internet központú világunkban ma már bárkiből várhat tartalomkészítő, így én is elgondolkodhattam azon az ötleten, hogy elindítok egy blog oldalt.

Az, hogy miről írok majd, teljesen egyértelmű volt számomra: szerettem volna bemutatni azokat a szálláshelyeket szerte a világon, ahová volt szerencsém eljutni eddigi életem során. Nem tagadom, elég nagy mázlista vagyok, ugyanis a családomnak köszönhetően jártam már többek közt Amerikában, Ázsiába, Európán belül rengeteg országban, illetve Afrika északi részén is. Csomó hotelben voltam, így sokat tapasztaltam abból, hogy mitől lesz egy szállás jó, és mitől nem lesz az.

Így elhatároztam, hogy a blog oldalamon ezeket a tapasztalataimat fogom ismertetni, leírom, hogy milyen helyek jártam és hogy milyen szállásokon voltam. Egy egytől tízig tartó skálán pedig pontozni fogom a szállásokat.

Az ötlet már ugyan meg volt, de egy lényeges pont még hiányzott: édesapám rávilágított, hogy szerver tárhelyet kell majd bérelnem a blogom indításához, így javasolta, hogy böngésszem az internetet az ügyben, hogy milyen tárhely bérlés árak közül lehet választani. Hamar találtam is egy ezzel foglalkozó szolgáltatást, amelynek már a bemutatkozó oldala nagyon tetszett, ugyanis minden lehetséges és az ügyfél szempontjából fontos tudnivalót részleteztek. Mint ahogy azt leírták, ez a cég szerver bérléssel, üzemeltetéssel foglalkozik a hosting piacon, ráadásul professzionális módon. Dolgoztak már nagy, világhíres vállalatoknál, a munkatársaik több tízéves tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek, valamint a beszállítóik között vannak globális multinacionális cégek is. Ez azért elég jól hangzik! Ezeket olvasva nagyon bizalomgerjesztőnek és profinak véltem ezt a szolgáltatást, hiszen mindemellett arról is informálódhattam, hogy számukra nagyon fontos a már meglévő, illetve a potenciális ügyfelek megelégedettsége és bizalma, mindig azon vannak, hogy ennek eleget tegyenek. Mivel nem igazán vagyok egy informatika-guru, nagyon örültem, amikor megláttam, hogy egy listába szedve el lehet olvasni azokat a támpontokat, amelyek által könnyen ki lehet igazodni abban, hogy a saját paramétereinknek megfelelően melyik tárhely választása lenne a leginkább megfelelő. Hamar meg is találtam azt a tárhely csomagot, amit kerestem: mivel a tervezett blogom egy egyszerű, személyes honlapot jelentett, így nem volt kérdés, hogy az SSD One, egy gigabájt tárhely mellett teszem le a voksom. Kellemesen csalódtam, amikor megláttam, hogy milyen alacsony áron lehet kibérelni a tárhelyet! Pedig tartozik hozzá öt hozzárendelhető domain oldal, korlátlan e-mail átirányítás és postafiók szám, választható webmail kliens, valamint sok egyéb mellett korlátlan hálózati sebesség is.

A web tárhely kibérlése után már gond nélkül tudtam az írás iránt érzett szenvedélyemnek élni, hiszen tudtam, hogy mindezt egy profi és megbízható csapat teszi lehetővé.