Tökéletes szállás a Balatonon


Megfelelő szállást nagyon nehéz találni. A nyaralásokat szerintem a legnagyobb százalékban a szállások minősége határozza meg. Ha kényelmetlenül, vagy kellemetlenül érzem magam az adott helyen, akkor már alapból sokkal rosszabb a közérzetem, mert cseppet sem mindegy, hogy este hova teszem le a fejem. Emiatt az utazások megszervezésekor hosszú órákat szoktam arra szánni, hogy megtaláljam a tökéletes szállást. De ennek ellenére is sokszor mellé nyúlok.

Tavaly nyáron a párommal elutaztunk a román tengerpartra, Konstancára. Biztos voltam benne, hogy a szállás tökéletes lesz, ennek ellenére nagy csalódás ért, amikor megérkeztünk. A hotelben nagyon durvák voltak velünk, a berendezés egyáltalán nem volt ízléses, a környék nagyon lepukkant volt. Abban reménykedtem, hogy a nüansznyi kellemetlenségek ellenére, legalább majd jól kipihenjük a hosszú utat, úgysem a hotelben terveztem tölteni a legtöbb időt. De ez sem jött be. Este nagyon sokáig fúrták a falat, közvetlenül a szobánk alatt. A barátom megelégelte a dolgot, felhívott egy másik szállodát, és másnap átköltöztünk. Az új szállásunk a város legszebb környékén volt. Az ablakból a tengert csodálhattuk, gyönyörű volt a környezet, kedvesek az emberek, mindemellett nagyon kellemes a szoba. Csődöt mondott a nagy szálláskereső képességem.

A legjobb szállást, ahol valaha voltam sem én választottam. A román tengerparton a barátom váratlanul megkérte a kezem. Már több mint öt éve együtt voltunk, szóval már nagyon vártam a lánykérést. A barátnőim őrült nagy lánybúcsút szerveztek nekem. A lánybúcsú Balaton legszebbrészén volt. Itt találtam meg a tökéletes szállást. Az éjszakát egy zártkörű vitorlás kikötőben töltöttük, egy hajón. Előtte mindig csak hotelekben, szállodákban gondolkodtam a szállások terén. Minél több csillaggal rendelkezett az adott hely, annál jobbnak gondoltam. Talán ezért is voltak azok a bizonyos kudarcok.

A hajón töltött éjszaka után rájöttem, hogy el kell engednem a hoteleket, nem kell feltétlenül mindig a csillagokhoz ragaszkodnom, anélkül is lehet valami nagyon jó. Sőt sokkal izgalmasabb volt a hajón tölteni az éjszakát, mint bármely más szálláson.

A barátnőim pontos forgatókönyvvel rukkoltak elő, felejthetetlen balatoni lánybúcsút szerveztek nekem. Minden percét imádtam. A Balatont amúgy is nagyon szeretem. Valójában még nem voltam sokszor, de mindig nagyon élveztem az ott töltött napokat.