Amíg mi vígan nyaraltunk Siófokon, otthon beázott a nappali


Nyáron négy napot töltöttünk a barátommal Siófokon. Nagyon szeretjük a várost, mindkettőnknek sok szép gyerekkori emléke is fűződik hozzá, aztán persze a tinikori és kicsit későbbi bulik a strandon és a sétányon, vagy egy barát nyaralójában. A szállásunk egy nagyon szép, modern eszközökkel felszerelt kis panzióban volt, teljesen elégedettek voltunk mindennel. Nem is volt drága ahhoz képest, hogy Siófok, és hogy milyen színvonalas szolgáltatásokat nyújtott és milyen komfortos volt a környezet. A reggeli kávé is benne volt az árban, bármikor használhattuk a közös konyhát, teát is főzhettünk. Minden nap lementünk a strandra, a városban mászkáltunk, megnéztük a víztornyot, sétáltunk a Sió csatorna mentén és a Rózsa-ligetben. Nagyon jó kikapcsolódás volt ez a pár nap.

Mire hazaértünk, azonban kellemetlen meglepetés fogadott: beázott a nappali. Egy társasház legfelső emeletén lakunk, nem mai építésű már az épület, úgyhogy sajnos előfordulhat az ilyesmi, de eddig nem volt rá példa. Nekünk Siófokon szép időnk volt, de utólag megtudtuk, hogy a lakóvárosunkban viszont elég nagy vihar volt egyik éjjel, amit az épület szerkezete bizonyos helyeken már nem bírt el. Szerencsére elektronikai eszközöknek nem esett baja, se semmilyen más bútornak, viszont a plafont és a fal egy részét újra kell mázolni. Még jó, hogy kötöttünk lakásbiztosítást nem is olyan régen. Fél éve költöztünk ebbe a lakásba albérletbe, azóta élünk együtt a párommal. Nagyon élvezzük minden percét, mi sem lehetne izgalmasabb, mint közösen tervezgetni, közös háztartást vezetni, és így több időnk jut egymásra, nem csak futólag 1-2 óra.

lakásbiztosítás beázás

A főbérlőnk hívta fel rá a figyelmünket, hogy nincs biztosítás a lakáson, úgyhogy ha szeretnénk, nyugodtan kössünk a biztonság kedvéért. Nem is gondoltunk erre addig, hiszen nem jutott eszünkbe, hogy albérlőként is köthetünk biztosítást a lakásra. Több biztosító cégnek is utánanéztünk, míg végül találtunk egyet, akinél megállapodtunk, ez a Pannon-Safe Kft. Ők mindenféle biztosítással foglalkoznak, nemcsak lakásbiztosítást lehet náluk kötni. Kötelező biztosítás, Casco biztosítás, nyugdíjbiztosítás, hitelek, megtakarítások, valamint vállalkozói biztosítás is elérhető náluk. Az ajánlásaik és az ügyfelektől érkező visszajelzések nagyon pozitívak, úgyhogy bátran rájuk mertük bízni magunkat. Minket egyelőre csak a lakásbiztosítás szolgáltatásuk érdekelt. Érdemes a már meglévő lakásbiztosítási szerződésünket is időről időre átnézni, mert lehetnek bizonyos pontok, amik kiesnek a fejünkből. Át kell néha gondolni, hogy nem történt-e a háztartásunkban olyan változás, ami miatt a szerződés idő közben érvényét veszthette.

Olyan biztosítást kötöttünk, ami többféle problémára is segítséget nyújt. Ez a lakásbiztosítás beázás, csőtörés, lopás, vandalizmus és füstszennyezési károk esetén is érvényes, úgyhogy a biztosító megtéríti a beázásunk kárát. Ezeknek a kiegészítő biztosításoknak köszönhetően egy kicsit meg is nyugodhattunk, hogy nem kell nagy költségekbe vernünk magunkat ahhoz, hogy rendbe tegyük a falat. Amikor valaki a szerződés módosítására szorul, érdemes megfontolnia, hogy a kiegészítő biztosításokat is igénybe vegye, ezáltal kihasználja a biztosítók ezen innovatív megoldásait. Ezeknek a keretein belül még kisállatokra, háziállatokra is köthetünk biztosítást, de ez a fedezet kerti bútorokra is kiterjedhet.

A Pannon-Safe Kft. oldalán megtaláltuk az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdéseket és a válaszokat. Ezekből nagyon hasznos információkra tettünk szert. Már rögtön az első pont vonatkozik ránk, amelyikben leírják, hogy bárki köthet biztosítást, aki érdekelt a lakás megóvásában, legyen az tulajdonos, résztulajdonos, bérlő vagy finanszírozó. Ez alapján tehát mi is beleesünk ebbe a körbe. Ezt a szerződést határozatlan időre lehet kötni, amennyiben módosítani vagy felmondani szeretnénk, akkor azt mindig biztosítási évfordulón tehetjük meg. Akkor is megsemmisül a szerződés, ha már nem áll fenn a biztosítási érdek. A biztosítási összeget fontos jól megállapítani, nehogy alul biztosítás legyen a következménye. Az összeg meghatározásánál az újjáépítési érték a döntő. Mi az oldalon található online kalkulátor segítségével számoltuk ki a biztosítási összeget és online is kötöttük meg a szerződést. Nagyon praktikus dolog, hogy a Pannon-Safe-nél az interneten is lehet biztosítást kötni, így sok időt megspórolunk. A nappali falát nekik köszönhetően és annak, hogy a biztosítás beázás esetén is érvényes, különösebb problémáktól mentesen tudjuk felújítani.