Vendégnek ajánlottam PC szervizt


Ha valaki egy hotelben dolgozik, akkor sok problémát meg kell tudni oldani. Nem csak azt, ami a hotellel kapcsolatos, hanem ami a vendégeknél merül fel. Például a múltkor egy fiatal pár szállt meg nálunk, és tönkre ment a laptopjuk. Illetve nem ment tönkre, hanem összeomlott a rendszere. Persze elkezdtek pánikolni, mert ma már mindenhez kell szinte a gép, még ahhoz is, hogy az ember lefoglaljon egy hotelt vagy éttermet. Ezért idegesek voltak, de mondtam nekik, hogy találunk rá megoldást. Az operációs rendszer olyan alkalmazások gyűjteménye, amelyek a PC hardver erőforrásait kezelik és közös szolgáltatásokat nyújtanak a PC program számára. Az operációs rendszer a számítógépes rendszerben szoftver legfontosabb összetevője. Minden alkalmazásprogramnak szüksége van egy operációs rendszer megfelelő működésére.

Lehetséges, hogy a számítógépben az operációs rendszer is érintheti a hardverkomponens meghibásodása a rendszerbe telepített alkalmazások végrehajtásának ütközése miatt. Az MS Window operációs rendszer platform alatt futó számítógépek, az OS összeomlásának számos jelei közé tartozik a rettegett kék halál képernyő, a rendszer automatikus újraindítása, vagy rendszerint csak befagyasztása. alapú operációs rendszerek.

Vannak alapvető lépések a számítógép hibaelhárításához, amikor az OS összeomlik. Amikor egy rendszer operációs rendszere összeomlik, az első dolog az, hogy kitaláljuk, miért történt ez. Ezt úgy hajthatja végre, ha a számítógépet normál üzemmódban újraindítja, majd a problémákat maga javítja. Abban az esetben, ha visszatér a kék képernyő, akkor nagy bajban van.

Tegyük fel, hogy a számítógép nem indul újra normál módon, így próbálja meg indítani a biztonságos módon. Ezt az opciót az F gomb megnyomásával érheti el, majd menjen a rendszerindító menü beállításaihoz.

Ha még a PC biztonságos módban történő futtatása után is ugyanaz a kék képernyő jelenik meg, majd újra kell formázni a rendszert, hogy a korábbi módon fusson. Ha nem kap kék képernyőt, akkor kövesse az alábbiakat a lemez tisztításához. A PC-k OS-összeomlásainak többsége a rendszerleíró adatbázisban fellépő konfliktusok és hibák miatt következik be. Mivel a Windows rendszerleíró adatbázis egy összetett adatbázis, a konfigurációról és az opciókról, amelyek a számítógépre telepített alkalmazásokhoz kapcsolódnak, beleértve az operációs rendszert is, nehéz manuálisan azonosítani a lehetséges hibákat. Ezért töltse le a legjobb rendszerleíró tisztító eszközt, indítsa el a számítógépén, és indítsa el a rendszerleíró adatbázis vizsgálatát.

Ha az OS operációs rendszer összeomlott az újonnan telepített alkalmazások miatt, akkor menjen a vezérléshez, és válassza a programok telepítését és törlését. A rendszer felsorolja az összes telepített alkalmazást, majd kiválaszt egy olyan alkalmazást, amely összeomlást okozott, és kattintson a törlés gombra. Végül kövesse az utasításokat az eltávolítási folyamat befejezéséhez, és indítsa újra a számítógépet normál módban.

Ha a számítógép operációs rendszerének összeomlásának az oka a hardverproblémák, akkor a fent említett lépések nem fognak megfelelően működni, és ki kell találni, hogy melyik hardverrészt kell javítani.

De ez csak pár tipp, ami lehet, hogy nem is fog működni. És aki nem ért kimondottan a gépek javításához, az több bajt is okozhat, mint ami eredetileg volt. Így ha bizonytalanok vagyunk, akkor inkább ne is próbálkozzunk ilyesmivel. Sokkal jobb, ha megkeresünk egy profi szervizt. Ezt mondtam a vendégeknek is, és elég hamar sikerült megtalálnunk, hogy hol van számítógép szerviz budapest. Itt aztán hamar meg is tudták javítani, és nem is került sokba. A vendégeink pedig elégedettek, voltak, hogy ilyen hamar sikerült megoldani a gondjukat. Ha valakinek hasonló problémája van, jobb keresni egy PC szervizt.