Eladó ház online- olyan egyszerű, mint a szállásfoglalás


Egy jó eladó ház olyan, mint egy jó panzió: a megtalálása sok időt követel és sokat meg kell nézned ahhoz, hogy végre megtaláld a megfelelőt.

Emlékszem, amikor mi költöztünk. Amikor életemben először költöztem, akkor még nem volt internet, vagyis nem volt ennyire elterjedt. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy egyszer majd számítógépen fogunk eladó ház után nézni.

Akkor elmentünk a környékre, ahova költözni akartunk, és eladó táblákat kerestünk a házakra kirakva, vagy kerestünk egy ingatlanost, aki a segítségünkre volt az eladó ház keresésben.

Akkor az emberek jobban ki voltak szolgáltatva az ingatlanosoknak, hiszen magunktól nem tudtunk volna mindenben megfelelő házat keresni számunkra. Teljesen az ingatlanirodákra az ingatlanosok segítségére voltunk utalva. A szüleim mindig azon aggodalmaskodtak, hogy nem tudtak kiválasztani egy olyan időpontot, amikor mindketten ráérnek megnézni a lehetséges házakat, telkeket.

Mos ez ezerszer egyszerűbb lett. Ahogyan teltek az évek, úgy lett egyre fejlettebb a technológia, és most már ott tartunk, hogy ki sem kell mozdulnunk otthonról, mikor eladó ház után nézelődünk. Az interneten gyakorlatilag bármit lehet kapni, így nem is olyan meglepő, hogy mostanában a legnépszerűbb vásárlási mód az online vásárlás lett. Ha belegondolok, valójában a mindennapi használati tárgyaimon és az élelmiszereken kívül nem is nagyon vettem semmit rendes boltban az elmúlt évben. A műszaki cikkeket, a ruhákat, a kacatokat, de még a bútorokat is interneten rendelem meg. Persze egyszer-egyszer előfordul, hogy bemegyek a legközelebbi plázába és szétnézek, de jóval gyakrabban vásárlok az interneten.

Ha a saját magam példájából indulok ki, akkor az sem olyan meglepő, hogy a legtöbben ingatlanirodák helyett a sajt kezükbe veszik a sorsukat és az internet segítségével kezdenek neki az eladó házak felkutatásának.

Eleinte kicsit nehéz feladatnak tűnik, de valójában csak internet, egy jó honlap és egy csomó szabadidő és kitartás kell hozzá. Ha tudjuk, hogy nagyjából hová, milyen környékre szeretnénk költözni, és nagyjából milyen igényeink vannak, akkor egészen gyorsan meg lehet találni álmaink lakását. Az, hogy mennyi pénzt szeretnénk a lakásra költeni, pedig alapvetően meghatározza, hogy milyen házak közül válogathatunk.

Az ingatlanosok klasszikus húzása, hogy olyan házakat mutogatnak, amik minden igényünknek megfelelnek, de sokkal drágábbak, mint amit meg tudunk engedni magunknak. Valahogy mindig elérik, hogy az ember több pénzt költsön, mint amennyit szeretne. Az internet térhódításának köszönhetően már nem kell ettől tartanunk.

Én a nextapro oldalt szoktam böngészni, bármit szeretnék venni, akármilyen apróhirdetést keresek, eleve oda írom be, mivel alapvetően be tudom állítani, hogy mennyi a rendelkezésre álló pénzösszegem.

Hajlamos vagyok sokkal többet költeni, mint kellene, így mindig meghatározok egy maximum összeget, amelyet még hajlandó és képes vagyok kifizetni, azt beállítom a szűrőknél, így garantáltan nem csábulok el, mert a keretembe bele nem férő termékeket ki sem listázza a találatoknál.

eladó ház esetén sincsen ez másként. Be tudjuk állítani, hogy mennyit tudunk költeni a házra, hogy hol szeretnénk élni, még a ház típusát is ki tudjuk választani. Ezt követően a rendszer kilistáz minden olyan házat, ami megfelel a beállított szűrőinknek, és indulhat is a keresgélés. Ez egy jó pár napos keresgélést jelent. A megfelelő házakat mindig hozzáadom a kedvenceimhez, sőt, néha kilistázom  egy táblázatba linkkel és minden információval együtt a házakat.

Ebben egyébként az a vicces, hogy én egyáltalán nem akarok költözni mostanában. Egyszerűen csak szeretek tisztában lenni a lehetőségeimmel. Szeretem a házakat, szeretek eladó házak között nézelődni és szeretek tervezgetni. Ez talán egy csajos szokás. Mindenesetre arra jó, hogy a szabadidőmet eltöltsem vele.

Egyébként itt rengeteg hirdetést adnak fel nap mint nap. Ha valamit keresünk, legyen az egy eladó ház vagy egy fűnyíró vagy babajáték, itt mindent meg lehet találni. Ha pedig el szeretnénk adni valami régi holminkat, akkor is megéri felkeresni az oldalt, mert rengetegen böngészik naponta, azaz hamar vevőt találhatunk az eladósorba került dolgainkra,

Egyébként már nem egyszer találtam itt szállást is hirdetve, sőt, ha jól emlékszem, még álláshirdetéseket is fel szoktak rakni!

Az oldalon pedig nincsenek reklámok, ami igazi kincs mostanában. Ki tudok készülni tőle, amikor valamit keresek, de a honlapok folyamatosan nyomják a képembe a reklámaikat a dolgokról, amikre sosem lenne szükségem.

Az internet megjelenésével tehát sokkal egyszerűbben böngészhetünk apróhirdetések között, és ha el szeretnénk adni valamit, akkor sokkal hamarabb, sokkal több emberhez juttathatjuk el a hirdetéseinket, amik gyakorlatilag az egész világ számár elérhetőek lesznek. Adás-vételek lebonyolításához pedig a már említett nextapro oldalt ajánlom, mert ez az egyik legátláthatóbb oldal, amivel valaha találkoztam, és én rengeteg lebonyolított tranzakció után sem csalódtam még egyetlen emberben és termékben sem.