Lemondjuk a szállásunkat a vírusra való tekintettel?


A tavaszi időszakra terveztünk egy hosszú hétvégét eltölteni a barátainkkal. Nagyon ránk fér már egy kis pihenés, sok mindent kivett belőlünk a téli időszak és a sok munka. ezért is gondoltuk, hogy egy remek szállodában kipihenjük ezeket a fáradalmakat. A szállást már jó előre lefoglaltuk, hogy jusson hely nekünk. Egy nagyon népszerű szállást találtunk, ahol luxus körülmények között tudjuk eltölteni eme pár napot. Ekkor jött a rossz hír, hogy a vírus miatt nem tudjuk elfoglalni a szállásunkat, nagyfokú a kockázata annak, hogy az idegen közös térben elkapjuk. Nagyon sajnáljuk, hogy a szállásunkat nem tudjuk átvenni, elfoglalni, pedig nagyon vártuk már ezt a hétvégét. Terveztük, hogy egész nap a wellness részlegben töltjük a napjaink nagy részét.

Az újratervezés fázisában találtuk ki, hogy ha most nem tudunk pihenni, akkor a lakásunk felújítása lenne a fő csapásvonalunk. Ennek a feltérképezését kezdtük meg, hiszen jól fel kell készülnünk, megterveznünk a költségvetését. Nekünk sem mindegy, hogy milyen árkategóriában mozgunk, mennyit adunk ki az új ablakunkért. A szigetelés után ez a második, amit el szeretnénk végezni, hogy a régi, fa ablakainkat kicseréljük. Már a szél is beköszönt hozzánk a réseken keresztül, így nem igazán költséghatékony már az ablakaink állapota. Most azért fizetünk sok fűtésszámlát mert az ablakaink rései között kiszökik a meleg. Így inkább befektetünk egy kis összeget és akkor nem lesz ez az energiapazarlás.

Találtunk egy remek oldalt; muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-arak, melyen minden hasznos információ és tanács megtalálható mely egy kezdő műanyag ablak vásárló számára hasznosnak tekinthető. Mi ezen kezdő ablakosok közé tartozunk, tehát az oldalon megtalálható összes információ nagyon hasznos volt számunkra, mindet elolvastuk és a tanulságokat leszűrtük, hogy milyen is egy jó ablak, mely műanyagból készül és mire kell figyelni amikor az árkategóriát megválasszuk.

A legfontosabb információk, hogy a műanyag ablak légkamrái és maga az ablak üvege minél vastagabb legyen, hiszen ahogyan azt megtudtuk, nagyon fontos szerepük van, sőt a legnagyobb szerepük ezen két összetevőnek vannak. Amikor elolvastuk, hogy a légkamrák száma azt szolgálja, hogy minél jobb legyen a hőszigetelése az ablaknak, rögvest a legnagyobb légkamrás ablakot akartuk választani, majd tovább olvasva megtudtuk azt is, hogy az ablaküveg vastagsága is nagyon jelentős, de ezt más miatt, ez is szigetel, de a hangszigetelésben vesz részt. Itt is az az elv érvényesül, hogy minél szélesebb, annál jobb a hangszigetelés értékei. Vetettük fel a kérdést, hogy akkor miért nem mindenki a legtöbb légkamrás ablakot és a megfelelő vastagságú üveget választják. Erre a költői kérdésünkre nagyon gyorsan rá is jöttünk, megválaszoltuk magunknak. Természetesen az oldal; muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-arak segítsége kellett ehhez is.
Miszerint így jobb minőségű, és több anyag kell a termékekbe, az ár attól is függ, hogy mekkora méretű az ablak, hiszen a nagysága is mérvadó, amikor megajánlott árajánlatot kapunk. Mi ennek fényében egy közép árkategóriás ablakrendszert választottunk. Nem tudtuk volna, eme a remek oldal nélkül meghozni a döntést, kellett ez a remekül összeszedett, hasznos információkat tartalmazó bejegyzések sokasága, mely után nyugodt szívvel tudtuk leadni a rendelésünket, hiszen a legjobbat választottuk ki, ami nálunk még belefér egy műanyag ablak lecserélésbe, ár érték arányt szem előtt tartva. Alig várjuk, hogy beszerelésre kerüljenek az új ablakaink, és barátainknak ajánljuk ezt a remek oldalt, szerintünk nekik is hasznukra fog válni.