Póló készítés a profiktól, avagy a szállásadó ötlete


A csoportunkkal gyakran elmegyünk kirándulni, néha akár több napra is. Ilyenkor megkeressük a környéken található legjobb szállást, ahová mindenki befér, és már jó előre lefoglaljuk arra az egy-két éjszakára. Ketté szedni a társaságot nem túl praktikus, mivel kétszer annyi csoport kétszer annyi gonddal is jár. Nem mondom, szépek a korai nyugdíjas évek, de azért ennyi szervezést már nem kérek, köszönöm. Eddig elég jól bevált a rendszer, nem is szeretnék változtatni rajta. Csakhogy egyszer megtörtént, hogy homokszem került a gépezetbe, és rajtunk kívül egy másik nagy nyugdíjas társaság is pont akkor, pont abban a panzióban szállt meg, és iszonyú kavarodás lett belőle. Gyakran vannak nálunk újak, és olyanok is, akik szellemileg már nem éppen a legfrissebbek, szóval volt káosz rendesen. A szállásadónk nagyon jól szórakozott a helyzeten, azonban a kaján vigyorokon túl egy jó ötlete is volt, nevezetesen az egyforma póló készítés, amiről felismerhetjük egymást.

Bevallom, annak ellenére, hogy ez már nem egy mai módszer, nekem addig mégsem jutott eszembe. Mennyire megkönnyítette volna a dolgunkat? rögtön mindenki felismerte volna, hogy ki tartozik hozzánk és ki nem, és nem kellett volna két nagyon idős tagunkat is a másik társaságtól összevadászni. A póló készítés zseniális ötlet, és másnak is javaslom, aki hasonló bajokkal küzd. Viszont, gondoltam, ha már ilyen okos a vendéglátó, akkor ötletet is adhatna, hogy hol olcsó és jó a póló készítés, hátha tud javaslatot tenni. Egy papírra felírta nekem a cég nevét, akiknél a fia osztályának az egyen pólói készültek, azt mondta, nagyon alaposak és pontosak, és egyáltalán nem dolgoznak drágán. Na, gondoltam, ezt muszáj leszek megnézni magamnak.

A kirándulás végeztével hazatértünk, én pedig rendesen beleástam magam a póló készítés rejtelmeibe! Kiderült, hogy valóban nagyon jó póló készítőt javasolt az ipse, mert még az ilyen vén bolondok számára is abszolút használható az oldaluk, és egyedi gyártást is vállalnak. Már csak meg kellett szavaztatni a klubbal az ötletet, megtervezni a mintát, és már rendelhettem is meg a kellő darabszámot. Az árát szépen összedobtuk, és mire kihozta nekem a futár, addigra minden el volt intézve. Nem is gondoltam volna azelőtt, hogy a póló készítés ilyen egyszerű, bár én csak a felhasználói szemszöget ismerem. Mindenesetre osztatlan sikert aratott, és a következő kiruccanásra már mindenki kapott belőle, hogy mindenképpen megismerjük egymást, még akkor is, ha egy városban nézelődve esetleg szétszóródunk. Hiába, a fiatalabb elmék még könnyebben találnak összefüggéseket, érdemes rájuk néha figyelni.