Mit tehet egy asszony, ha kifogy a motorolaj?


Már nem az első eset, hogy az előrelátásom menti meg nyaralásunkat. Most is hasonlóképpen történt az eset, és már senkit nem is ért meglepetésként.

A férjem egy csodálatos ember, hatalmas szíve van tele szeretettel és odaadással, emellett nagyszerű édesapja a gyermekeinknek is. Egy dologban viszont nem igazán remekel, és az a gyakorlatiasság. Egyszerűen nem az a tipikus férfi, aki, ha valami elromlik, pikkpakk helyrehozza, kettőt pislogok és újra jó minden. ebből a szempontból inkább ő a nő a kapcsolatunkban, ő az, aki bepánikol, ha valami elromlik, és aki kétségbeesetten kérdezgeti, hogy mit csináljunk.

Én meg persze, ennek okán kénytelen vagyok magam megoldani a dolgokat, még akkor is, ha nem egy kifejezetten nőies feladatról beszélünk.

Na így esett, hogy az idei nyaralás alatt is szükség lett a problémamegoldó képességemre. Már majdnem elértük a szállást, mikor beütött a krach. Az utazást amúgy is nagyon nehezen viseljük, mindig alig várjuk, hogy vége legyen, de most közbejött egy kis komplikáció. Ugyan is a céltól mindössze fél órányira az autó egyszer csak elkezdett sípolni, és hibakódot jelzett a műszerfalon.

A férjem persze rögtön félreállt és megkezdte a jajgatást. Én meg igyekeztem mihamarabb rájönni, mi lehet a baj. Szerencsére mindig nálunk van az autó használati kézikönyve, így elkezdtem bújni, hogy mi baj lehet a kocsival. Egyértelművé vált számomra, hogy az olajjal lesz valami baj, azt viszont nem tudtam kibogarászni, hogy mi. Még emlékeztem korábbról, hogy a nívópálca segítségével kell megnézni az olajszintet, de nem voltam magabiztos, így telefonos segítséget kértem.

A bátyám elég ügyes az ilyesmiben, így elmondtam neki mi történt és ő telefonon keresztül irányítva, megmondta, hogy tudom megnézni az olajszintet. Kiderült, hogy alig volt olaj az autóban. Nem olyan régen volt szerelőnél, de mostanában nagyon sokat használtuk, elképzelhető, hogy megette.

Az volt a szerencse, hogy mindig gondolkodom előre, és hosszabb útra nem indulunk el autóval úgy, hogy ne legyen nálunk víz és olaj, biztos, ami biztos alapon. Elmondta a tesóm, hogy hova kell betölteni az olajat, járattuk kicsit a motort, aztán indultunk is tovább.

Nagy szerencse volt, hogy nem mulasztottam el most sem motorolajat rendelni. Mindig a netről szoktam, mert úgy sokkal gyorsabb és kényelmesebb, nem tudok kifogásokat keresni ezzel kapcsolatban. Még sosem kellett, sosem volt ilyen jellegű bajunk szerencsére, de most, hogy előfordult, már biztos vagyok benne, hogy soha többé nem is fogom elfelejteni.

Nagyon szomorú lett volna, ha autómentőt kellett volna hívni, vagy ha emiatt félbeszakadt volna, még a legelején a nyaralás. Szerencsére, így nem történt semmi komolyabb baj egy óra csúszáson kívül. Ez pedig nem is igazi probléma.

Csodás nyaralás lett a végére, jó volt a szállás, a hangulat, szuperül éreztük magunkat. És most, hogy hazaértünk, miután ezt befejeztem, az első dolgom lesz, hogy rendeljek egy újabb adag motorolajat!