Bababarát szállás és a mandulaolaj


Amikor a kisfiunk megszületett, már tudtuk, hogy mindenhova magunkkal fogjuk vinni. Már a születése előtt is folyamatosan utazgattunk az ország minden szegletébe, így nem is volt kérdés, hogy amint eléri azt a kort, hogy érdeklődjön a világ iránt, nekivágunk a hosszú hétvégézéseknek Magyarország legszebb tájain.

Természetesen az első alkalmakra bababarát szállást kerestünk, mert egyébként a teljes autónk tele lett volna a baba holmijaival. Lacika 9 hónapos volt, mire elindultunk vele, így már tudott ülni, kúszni és pépeset evett, így rengeteg babaétel volt nálunk. Emellett vittük a fürdő apparátust is: gumiúszó, beülős úszó, vízi játékok stb. A szállásunk wellness részlegében volt babaúszás oktatás is, így beneveztünk egy órára.

Kisfiunk nagyon élvezte a locsipocsit, szinte rutinosan mozgott a vízben, a babaúszás oktató nagyon megdicsérte. Felhívta a figyelmünket arra, hogy a víz klóros, így a foglalkozás után kenjük be a baba testét mandulaolajjal!

Még sosem hallottam arról, hogy a babákat mandulaolajjal kenegetnék, ezért megkérdeztem, honnan van ez az ötlet. Az oktató elmondta, hogy ellenőrzött forrásból származó, 100% tisztaságú, hidegen sajtolt mandulaolajat használnak és forgalmaznak itt a szállodában, melyet a közeli Békéscsabáról, a Humanity Áruházból szereznek be. A mandulaolaj bőrápoló szerként funkcionál, nyugtatja és táplálja a kiszáradt, repedezett bőrt. Rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, kifejezetten magas tisztaságú olaj, így akár kisbabák és csecsemők bőrén is alkalmazható. A klór azért fontos az uszoda vízébe, hogy fertőtlenítse azt, azonban a babák érzékeny bőre rosszul reagálhat rá, így a babaúszás után elkezdték próbálgatni, melyik olaj a legjobb a babáknak, és egyértelműen a mandulaolaj volt a legnépszerűbb.

Az úszásóra után felmentünk a szobába és rákerestem a neten a Humanity Áruházra és a mandulaolajra, ezt az oldalt találtam: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/mandulaolaj_ph_eur_100_ml.html.

Érdekeltek a részletek is, így kiműveltem magam a mandulaolajból. Ez a fajta mandulaolaj Spanyolországból származik, majdnem áttetsző, halvány sárgás színű folyakék, kellemes olajos illattal. Linolsav és olajsav alkotja, B1-, B2-, B6-, E- vitamint, fehérjéket, káliumot, cinket tartalmaz, emellett nagyon magas az omega-9 zsírsav tartalma. A keserű mandulát használják az illóolaj készítésére, az olajat pedig az édes (étkezési minőségű) mandulából sajtolják. Nagyon régóta használják az emberek. Délkelet-Ázsiából származik a növény, ahol elsősorban szépészeti célokat szolgált.

Fürdővízbe csepegtetve, arcba, bőrbe masszírozva, babamasszázsra is tökéletes, fiatalító hatása van, így érdemes babának és mamának egyaránt használni 🙂 Az úszásoktatótól kaptunk egy próbaadagot, amit bedörzsöltem Lacikám bőrébe. Nagyon kellemes volt a tapintása, nem volt olajos hatása, pillanatok alatt felszívódott. Éreztem, hogy a kezemen is gyorsan felszívódik, egész nap pihe puha volt a kezem. Másnap lementem a recepcióra és érdeklődtem, hol lehet kapni ebből a mandulaolajból. Sajnos elfogyott az ő készletük, mert nagy volt az érdeklődés a hétvégén, így elirányítottak a Humanity Áruházba, mely Békéscsabán található.

Nem volt most időnk elmenni oda a babával, hétvégén nem is biztos, hogy nyitva van az üzlet, de semmi gond, hiszen rákerestem a neten, nagyon szuper webshopjuk van (https://www.humanityaruhaz.hu/termek/mandulaolaj_ph_eur_100_ml.html), így megrendeltem a mandulaolajat, és mellé még jó pár egyéb natúr kozmetikum alapanyagot. Egy kis szerencsével 2 napon belül, házhoz szállítással meg is érkezik otthonunkba a csomag. Így is lett, vasárnap mentünk haza a wellness hétvégénkről és kedden már csengetett is a futár a Humanity Áruházas csomagunkkal. A mandulaolajat azóta is használom napi szinten. Noha kisfiam azóta már 4 éves, még mindig kenegetem a bőrét ezzel a csodálatos olajjal.