Fontos, hogy az elegendő testmozgás mellett agymozgató játékokkal is játsszanak a gyerekek


Mióta csak megszülettek a gyerekeim, arra nevelem őket, hogy nagyon fontos a testmozgás és az egészséges táplálkozás, életmód. Mindez a mentális egészség megőrzésében is szerepet játszik, hiszen ép testben ép lélek megléte a fontos. Nem lehet egyiket sem figyelmen kívül hagyni. Én magam is gyerekkorom óta sportolok, testnevelés tagozatra jártam általános iskolába. Minden évben megrendezésre került az egészségnap, amikor egész nap sportversenyeken és -programokon lehetett részt venni az iskolában, az étkezőben különböző zöldségekből és gyümölcsökből készítettünk salátát. Emlékszem, hogy a versenyeken mindig nagyon jó eredményt értem el, a magasugró versenyen évfolyamelső lettem. Nagyon büszke voltam magamra. Ezek a rendezvények mindig nagyon jó hangulatban teltek.

Látom a gyerekeimen, hogy amikor kedvükre kirohangálhatják és kitombolhatják magukat, kiélhetik a versenyszellemüket, akkor a tanulás és a koncentrálás is sokkal jobban megy nekik. Így a világért sem fosztanám meg őket ettől. A kisfiam nagyon érdeklődött régóta a labdajátékok iránt, hamar eldöntötte, hogy szeretne kosáredzésekre járni. A húga pedig gyorsan és kitartóan fut, jól mennek neki úgy általában az atléta versenyszámok. Így ő, ha picit nagyobb lesz, biztosan atletizálni fog. Még csak most elsős, egyelőre hagyjuk kibontakozni. A “nagyfiam” pedig már negyedikes, neki harmadiktól kötelező is volt egy állandó fő sportágat választania, nem is volt kérdés, hogy valamilyen csapat-, azon belül labdajátékot választ. Az edzésekről mindig vidáman és tele mentális energiával jön haza, így sokkal több kedve van nekiállni a leckeírásnak és a tanulásnak.

Fontosnak tartom azt is, hogy a szabadidejüket hasznosan töltsék. Nyilván sok idejük jut maguktól játszani, mesét nézni, olvasni, a barátaikkal lenni. De emellett szeretem, hogyha olyan játékokkal játszanak, amihez gondolkozni kell, úgynevezett logikai játékokkal. Szerencsére a fiam osztályában nemrég előjött a Rubik-kocka-hullám, és nagyon menő volt a híres kockát rakosgatni. A fiamnak is kellett egy, és addig nem nyugodott, amíg meg nem tanulta kirakni. Több agymozgató társasjátékunk is van itthon, sokszor játszunk memóriakártyákkal vagy más kártyajátékokkal, de szeretjük a Scrabble-t és Monopoly-t is. Olyan logikai játékok is vannak nálunk otthon, amit egy webáruházból rendeltünk, mert ott nagy a választék és rengeteg szórakoztató dolgot lehet találni.

A jatekwebshop.eu néven megtalálható honlapot nagyjából egy éve találtam meg, amikor iskolatáskát kerestem a lányomnak. Nagy meglepetésemre végül a webshopban találtam neki való táskát, ami neki is tetszett, valamint könnyű is volt és praktikus. Nem gondoltam, hogy egy játékáruházban ennyi mindent lehet kapni. Sok-sok tanszer is megtalálható itt, tolltartók, hátizsákok, tornazsákok, íróeszköz-készletek, kulacsok, termoszok és a többi. Ezeken kívül számtalan kategóriában találunk játékokat kicsiknek és nagyoknak, sőt, felnőtteknek egyaránt. Társasjátékok, plüssök, memóriajátékok, építőkockák, kreatív játékok, kiegészítők, járművek és jelmezek tömkelegéből lehet válogatni. Több kategóriában is rendeltünk már termékeket, minddel nagyon elégedettek vagyunk mi, szülők, és a gyerekek is. A logikai játékok csoportján belül is számtalan különböző lehetőséget találunk. A legtöbb találat valamiféle Rubik-kocka, az egyszerű alapdarabtól elkezdve az egészen extrém, különleges kockákig. Találtam egy nagyon érdekes logikai társasjátékot az oldalon, amit addig még sosem láttam. A neve Mango Tango és az a lényege, hogy a kis műanyag mérleghinta két oldalán úgy helyezzük el a madár- és mangófigurákat, hogy a hinta teljesen egyensúlyban legyen. A feladványok körről körre nehezednek. Nagyon aranyos játéknak találtam és eléggé megmozgatja az agyat is. Így hát tökéletesnek gondoltam arra, hogy beújítsunk vele a társasjáték-tárunkban otthon. Megrendeltem a játékot és azonnal ki is fizettem Barionon keresztül. A házhozszállítás opcióval éltem, így a GLS futár 1-3 munkanapon belül kiszállítja a terméket. Valóban, bármit rendeltem, volt, hogy már másnap vagy két napon belül megérkezett. Semmi negatívat nem tudunk elmondani az innen rendelt játékokról, mindnek kiváló a minősége és remekül szórakozunk velük.