Az online autópálya matria vásárlás megmentette a nyaralásomat


Itt a nyár, és mielőtt még az igazán nagy tömeg megérkezne a panzióba és nagyon kevés szabadidőnk lenne, úgy döntöttünk, hogy mi is elmegyünk és vakációzunk kicsit, mert megérdemeljük.

Egy wellness hotelt választottunk ki, de az utazásnak persze rengeteg előkészülete volt. Lefoglaltuk a szállást online, aztán már a napokat számoltuk vissza, hogy végre mikor jön el az indulás napja. A nap el is jött, felpakoltunk mindent az autóra és neki is indultunk az országnak. Magamban még a kis listámat ellenőrizgettem, mikor leesett, hogy elfelejtettem autópálya matricát venni!

Teljes kétségbeeséssel pötyögtem a keresőbe, hogy megyei matrica 2019 , vártam a találatokat, hogy hol van a legközelebbi árusító hely. De szerencsére a kereső átirányított egy olyan oldalra, ahol meg is lehet venni az autópálya matricákat. Kicsit meglepett a dolog, én még ott voltam leragadva, hogy az autópálya matricákat maximum sms-ben lehet megvenni. Szerencsére már nem így van. Le is töltöttem az alkalmazást, amiben pár teljesen általános adat megadása után már meg is volt az érvényes E-matricám.

Hihetetlen, mennyivel egyszerűbb így az egész. Az alkalmazás tele van hasznos információkkal, meg tudom nézni, milyen autópálya matrica fajták vannak, melyik autó típusra mennyibe kerül, azt is látom, hogy az egyes matricák milyen feltételekkel, milyen időkorláttal használhatók, illetve azt is megtaláltam benne, hogy melyik megyei matricának hol van a határa. A fizetős útszakaszok is fel vannak tüntetve.

Legközelebb biztos, hogy már akkor is használni fogom, hogyha az utazásnak csak a tervezési fázisában járok. Nagyon hasznos tudni, hogy melyik megyének hol a határa, méghozzá anélkül, hogy hosszas keresés előzné meg az információkat.

Jó, hogy készítettek ez olyan alkalmazást, amiben gyakorlatilag mindent meg lehet találni az autópálya matricákról. Amit nem lehet megtalálni, az az információ pedig fent van a honlapjukon Az alkalmazás és a honlapjuk is szuper egyszerűen kezelhető, minden modul olyan helyen van, ahol nagyon könnyű megtalálni őket, a vásárlás pedig szerintem egyszerűbb is, mint a benzinkutakon szokott lenni.

Az esetnek pedig van egy hatalmas tanulsága rám nézve: tényleg érdemes listát írnom arról, hogy mit kell vásárolnom és mit kell elraknom egy utazás előtt, mert ezúttal tényleg nem sokon múlt, hogy matrica nélkül járjam végig az országot.

A művelet hozzádobott volna egy szép összeget a nyaralásomhoz. De szerencsére időben észbe kaptam, és nem kell büntetést fizetnem. Most már legalább tudom, hogy lehet online is autópálya matricát venni. Ha esetleg megint elfelejteném időben megvenni, akkor sem leszek már annyira elveszve.

Az egyszerű, internettel bárhonnan elérhető alkalmazásban bármikor meg tudom venni a matricát, és ha valami baj van, a visszaigazolás is sokkal nagyobb eséllyel lesz meg, mintha egy benzinkutas blokkot kellene őrizgetnem.