Miben menjek Szentendrére?


A barátnőm augusztus elején felhívott, hogy talált egy nagyon hangulatos helyet, ahová mindenképpen szeretne elmenni még ezen a nyáron. Nem sok igazi kikapcsolódásban volt eddig része – az idei nyara főképpen munkával telt – úgyhogy nagyon jót tenne neki egy afféle miniszabi, és rettentően örülne, ha elkísérném. Szentendrére szeretne menni, ki is nézett már egy rettentően hangulatos kis hotelt, ahol komfortos szoba és reggeli gondoskodna a kényelmünkről. Ráadásul a város központjában van, nem lenne tehát semmi más dolgunk, mint naphosszat sziesztázni, sétálgatni, fagyizgatni meg beülni ide-oda.

Osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy a félretett pénzemből egy szentendrei kis nyaralás még éppen kijön. Úgyhogy igent mondtam, kikötöttem viszont, hogy valamiben segítséget kérek: kellene nekem egy csinos új cipő, amiben a szentendrei kis utcákban flangálhatok. Dóra nagyon megörült, hogy éppen ez a gondom, nemrég fedezett fel magának ugyanis egy nagyon praktikus webshopot, a CipoMarket.hu-t. Azonnal át is küldte a linkjét azzal, hogy ha itt nem találok magamnak csinos cipellőt, akkor szerinte sehol. Fel is osztottuk egymás között a tennivalókat: Dóra szállást foglal, én pedig átnézem a CipoMarket.hu kínálatát, és kiválasztom a tökéletes városnéző cipőt.

Az oldal praktikus és logikus kialakításának hála rendkívül könnyű dolgom volt: nem kellett mást tennem, mint beállítani a megfelelő szűrőket, és máris bogarászhattam a jelöltek között. Lehet keresgélni márkák és cipőtípusok szerint is, illetve mindegyik kategórián belül beállíthatunk még plusz szűrési szempontokat (például a színt, a méretet, az árat, vagy akár a sarokmagasságot is). Mivel meglehetősen odavagyok a cipőkért, régóta megvannak már a jól bejáratott, kedvenc márkáim, legnagyobb örömömre pedig az oldalon ezek közül csaknem valamennyit megtaláltam. Ez egyébként az oldal történetét és célkitűzését tekintve nem is túl meglepő: az egyik legrégebbi cégről van ugyanis szó az online cipőértékesítés piacán, ráadásul kifejezett törekvésük, hogy minél szélesebb kínálatot biztosítsanak a vásárlóik számára mind a márkák, mind pedig a funkciók tekintetében. Ennek megfelelően hatalmas választékát találjuk az oldalon a női, férfi és gyerekcipőknek is, mindenféle fazonban, méretben és stílusban, gyakorlatilag bármilyen alkalomra találhatunk tehát az igényeinknek és az ízlésünknek megfelelő lábbelit.

Elsőként a Tamaris kínálatát pörgettem végig, a Tamaris ugyanis előkelő helyet foglal el az általam kedvelt márkák listáján. Sokféle cipőt forgalmaznak, amelyek többnyire letisztult, elegáns stílust képviselnek, ugyanakkor nagy gondot fordítanak a kényelemre, az egészséges tartásra és a gerincvédelemre is. Utóbbi nálam különösen fontos szempont: enyhe gerincferdülésem és bokasüllyedésem van ugyanis, így meglehetősen hamar el tud fáradni a lábam és a derekam is, amin egy nem megfelelően kialakított cipő nagyon sokat tud rontani. A konstans láb- és derékfájás nem kifejezetten kedvez a városnéző sétáknak, így mindenképpen olyan cipőt szerettem volna választani, ami ennek az esélyét a lehető legkisebbre redukálja – a Tamarisszal pedig jó tapasztalataim vannak ezen a téren is. Szerencsére a CipoMarket.hu-n elérhető kínálat rendkívül széles, így volt miből szemezgetnem. Hamar meg is találtam a számomra legszimpatikusabb fűzős modelleket – szerencsére lapos talpú verzióból is volt az oldalon jó pár. Különösen vonzóvá tette őket a Touch It memóriahabos talpbetét, ami kényelmes járást biztosít, és az ízületekre is jó hatással van.

Láb- és gerinckímélés szempontjából ideális választás a Jana is: a Tamarishoz hasonlóan egész napos használatra és lótifutira tervezett, elegáns és stílusos cipőket kínálnak a vásárlóknak, amelyek amellett, hogy csinosak, az ízületek és a gerincoszlop védelméről is gondoskodnak. Náluk is megtalálható a Touch It talpbetét, ahogyan az AntiShock sarokmegoldás is, a palettájuk pedig nekik is nagyon színes: a balerinacipőtől a fűzősön át a magassarkúig minden van náluk.

Mint már sok más esetben, a verseny ezúttal is a Jana és a Tamaris között dőlt el számomra: hosszas mérlegelés után végül egy fényes, fekete színű, fűzős Tamaris modellre esett a választásom. Mire megrendeltem, Dóra már jelentkezett is, hogy lefoglalta a szállást, hatékonyan teljesítettük tehát a feladatunkat mindketten. A frappáns megoldásban pedig nem csak Dóra ügyes szervezőkészségének, de a CipoMarket.hu webshopjának is rendkívül nagy szerepe volt.