Alkalmi ruhában, a hegyekben


A legjobb barátom elérte azt a célt, amit már húszéves korában kitűzött magának, mégpedig nyitni egy panziót a hegyekben. Sose vágyott másra, csak a csendre, a nyugalomra, és a minél nagyobb távolságra a várostól. Ezt az idillt pedig meg akarta osztani másokkal is, és lehetőséget biztosítani a vendégeinek, hogy maximálisan átéljék azt, amit ő annyira a szívén viselt. Pár éve vette meg a házikót, és saját erőből, némi baráti segítséggel újította fel, és tette komfortossá. Most pedig közeledett a nagy nap, az átadás, és az első vendégek elszállásolása. Mindannyian úgy gondoltuk, hogy ez az alkalom megérdemli azt, hogy kiöltözzünk, mintha egy bálba mennénk, úgyhogy el kellett kezdenem felforgatni a gardróbom. Találtam is szuper ruhákat, amiket tíz évvel ezelőtt még gond nélkül magamra tudtam húzni, de mostanra kissé megfeszülnek rajtam. Vennem kell új ruhákat!

Utálom a plázákat, a tömeget, az üvöltő zenét, és mindent, ami ott van, úgyhogy valamilyen más, kényelmes megoldást kellett találnom. Beugrott, hogy már online is lehet ruhákat venni, ezért elkezdtem kutatni. Na, persze, de molett alkalmi ruha webáruház csak egy van: az abutik. Ott nem szégyen molettnek lenni, hanem egyenesen előny, mert óriási a választékuk, és a méret nem számít. Végre! Olyan régóta keresek ilyet, hogy már kezdtem beletörődni, hogy én már csak másodkézből kapom meg mások kinyúlt ruháit. Sokszor jártam úgy, hogy kinéztem egy csinos ruhát, de nagyobb méretben már csak egy elfuserált verziót lehetett kapni, és köszönőviszonyban se volt az eredetivel. Mondják, hogy a molett nők egy kisebbség, de ez szerintem téves, mert csak az sovány, aki ráér annak lenni. Én viszont dolgozom, nagyon sokat, és nem érek rá alkalmi ruhákat próbálgatni puccos szalonokban, úgyhogy pont tökéletes egy online üzlet, ami 0-24 nyitva van. Amúgy is éjjeli bagoly típus vagyok, szeretek éjszaka netezni, de azt nem gondoltam volna, hogy a ruhákkal komplett éjszakákat fogok eltölteni. Imádom, hogy a képek valósághűek, hogy nem akarnak másnak látszani, így sokkal jobban el tudom képzelni magamon a ruhákat. A választás vizsont nagyon nehéz, főleg, mert annyiféle van, hogy a bőség zavarában nem tudok dönteni.

Végül vettem többet is, mert jól néznek ki, meg, mert jó áron vannak. Az elégedettségi szintem az egekbe szökött, amikor megérkeztek. Gyönyörűen be voltak csomagolva, mintha csak rám várnának, hogy kivegyem őket, és felpróbáljam. Csodák csodájára a méret is jó volt, pedig az nálam mindig is egy sarkalatos pontja volt a vásárlásnak. Viszont a honlapon találtam egy szuper mérettáblázatot, az alapján választottam, és lám-lám tényleg jó lett.
Még rá is kérdeztem a weboldal élő chatén a méretezés részleteire, ahol készségesen válaszoltak.  Úgy érzem, hogy egy abszolút hozzáértő csapat áll a háttérben, akik nem csak az üzlethez, hanem a divathoz is értenek, így akár ilyen jellegű tanácsot is lehet kérni.

Én annyira nem értek a stílusokhoz, meg a divathoz, úgyhogy elkezdtem ezekről is olvasgatni egy kicsit, és a szezonális trendeknek megfelelő darabokat keresni a webshopban, ugyanis nem csak alkalmi ruhákat árulnak, hanem hétköznapi viseletet is. Ezért rendeltem néhány pulóvert, blúzokat, és többféle nadrágot is, hogy színesítsem a ruhatáram, ha már megyek a hegyekbe egy hosszúhétvégére.
Maga az esemény tényleg olyan volt, mint egy bál. Estélyi ruhás nők, és frakkos urak táncoltak, mintha egy másik századból léptek volna elő. Viccesnek éreztük, de közben nagyon jól mulattunk, a legjobb barátom pedig hálás volt, hogy ilyen szinten megtiszteltük az álma megvalósulását.