Nemcsak pénzt, hanem időt is spóroltam anyukámnak


Szilveszterre azt tervezzük néhány barátommal, hogy elutazunk vidékre, és ott ünnepeljük meg az Újévet. Mivel elég jó szervező vagyok, megint szinte automatikusan a kezembe vettem az irányítást, hogy megszervezzek mindent az úttól a szállásig. 

Éppen az internetet böngésztem a legmegfelelőbb szálláshely után kutatva, amikor felhívott az édesanyám, hogy el kellene mennem vásárolni néhány dolgot a beteg nagypapámnak, mivel anyukám ápolja őt, és ritkán tudja csak magára hagyni. Azt mondta, hogy feltétlenül nézzek utána annak, hogy milyen akciók vannak, és úgy induljak el vásárolni. Először elhessegettem, azt mondtam emiatt ne aggódjon, gondoltam, mégis honnan tudnám, hogy milyen akciók vannak, meg minek is tölteném ezzel az időmet.

Aztán arra gondoltam, megnézem, hátha találok gyorsan valamilyen információt erről, ha már úgyis itt van előttem nyitva a számítógép. Mivel az Aldi van hozzám legközelebb, biztos voltam benne, hogy oda fogok menni, szóval be is ütöttem a keresőbe, hogy “aldi akciók”. Amit találtam, az az Aldi újság legaktuálisabb kiadása volt, benne az éppen érvényes akciókkal.

aldi újság

Nem gondoltam rá, hogy az egész Aldi újságot megtalálom, arra számítottam, hogy majd egy hivatalos honlapról tudom összemazsolázni, hogy éppen mit találok meg kedvezőbb áron. Kiderült viszont, hogy létezik az akcioleso.hu elnevezésű weboldal, ahol megtaláltam végül az Aldi akciós katalógusát, de ezen kívül még számos másik szupermarket akciós újságját is fel lehet lelni itt. Ami nagyon jó benne, hogy igen egyszerűen kezelhető ás átlátható. A katalógus digitalizált verzióját láthatjuk itt, és lehet lapozni, mintha csak a papír alapú társának lapjait forgatnánk.

Nagyon megörültem, hogy ilyen egyszerűen megtaláltam a leértékelt termékeiket, úgyhogy gyorsan le is ellenőriztem, hogy mire van szüksége anyának, és megnéztem, hogy azok közül mi található meg jelenleg akciósan az Aldi újság alapján. Összeírtam jó sok dolgot, és elintéztem a bevásárlást, de nemcsak anyukámnak, hanem magamnak is, ha már egyszer így alakult, hogy sürgősen el kellett mennem a boltba.

Azért jó, hogy ennek a véletlennek köszönhetően megtaláltam az akcioleso.hu-t, mert nem vagyok a spórolás nagymestere. Egyszerűen túl lusta vagyok ahhoz, hogy utánanézzek annak, hogy mit hol találok meg alacsonyabb áron, pedig tudom – és sok ismerősöm is él ezzel a módszerrel -, hogy az akciók folytonos figyelésével, és az annak alapján való bevásárlással a hónap végére azért elég szépen meglátszik, hogy kevesebb pénzt költ az ember.

Így viszont nem érzem azt, hogy túl nagy erőfeszítést igényelne utánajárni az akcióknak – ki tudja, lehet, hogy az ismerőseim már régen ismerik ezt a honlapot. Csak felütöm, és egy helyen megtalálok mindent, amire szükségem van, ahhoz, hogy felmérjem a lehetőségeket. Általában az akciós újságokat sem vittem haza, amikor kijöttem egy szupermarketből, mert egy idő után hülyét kap az ember attól, hogy csak gyűlnek és gyűlnek, és a végén ki kell dobni őket.

Most már csak arra kellene rávennem magam, hogy hajlandó legyek az Aldinál messzebb menni, és egy távolabbi boltot is meglátogatni, ha éppen ott van valami akciós áron. Hát, most hogy tudom, mik a lehetőségeim, lehet, hogy könnyebb lesz, hiszen eddig azt se tudtam, máshol mit találok meg, és nem is érdekelt, mert a legközelebbi megoldást választottam mindig. 

Miután bevásároltam anyának, nagyon boldog volt hogy annyi mindent tudtam neki vinni, és amikor meséltem neki az akciókról és az Aldi újságról, amit megnézhet az interneten is, még jobban örült. Megmutattam neki, hogy hol találja, arra az esetre, ha legközelebb ő menne vásárolni. Tetszett neki nagyon, hiszen így tud előre tervezni a vásárlással. Az idő neki mindig is fontos tényező volt, amióta pedig a nagypapám ápolására szorul, még inkább értékessé vált neki, úgyhogy ott akar az időn spórolni, ahol csak tud. 

Jó tudni, hogy az Akcióleső segítségével nemcsak a bevásárlás kiadásain, hanem az időn is spórolhat az ember, arról nem is beszélve, hogy nem kell hetekig ide-oda pakolgatni a rámaradt papírújságokat, amire végre odajut, hogy kidobja őket a kukába.