Kreatív szálláskeresés egy kis extrával


Az év fénypontja az emberek életében általában, amikor eljön a jól megérdemelt nyári pihenés, ekkor azonban beindulnak az agytekervények, hogy hova is kellene menni. Először is érdemes átgondolni, hogy mik az anyagi kereteink, ezek általában valljuk be, sajnos igencsak behatárolják a lehetőségeket. Dönteni kell belföld és külföld között, ha ezzel megvagyunk, gondolhatjuk tovább a szintén nagyon fontos dolgot, hogy kit választunk társaságnak.

Ezt nagyon jól meg kell gondolni, hiszen az átlagembernek évente egyszer nyílik rá lehetősége, hogy kipihenje az éves munka fáradalmait, tehát ez egy sarkalatos pont. Ha ezzel tisztába kerültünk, tehát tudjuk, hogy nagyjából hova és kivel szeretnénk menni, jöhet a szállással kapcsolatos igényeink felmérése. Ez szintén függ attól, hogy kivel megyünk, valamint el kell dönteni, hogy mennyire szeretnénk kiszakadni a hétköznapokból, gondolok itt arra például, hogy szeretnénk-e mi táplálni a családunkat és a nyaralás ideje alatt is órákat tölteni a konyhában vagy a teljes kényelmet válasszuk főzésmentesen.

A bevállalósabbak apartmanba mennek a családdal, a kényelmesebbek a szállodát választják, ahol különböző ellátásokból választhatunk a pénztárcánkhoz mérten. Én bevallom, az utóbbi csoportba tartozom, úgy gondolom, hogy ennyi munka után igazán megérdemlem a teljes kiszolgálást és kényeztetést. Az úti cél kiválasztása általában kompromisszum szokott lenni a mi családunkban, de a szállás keresgélését természetesen rám bízzák.swarovski nyaklánc

Tudom tapasztalatból, hogy embert próbáló feladat megtalálni az ár-érték arányban legmegfelelőbb, mindenki igényéhez igazodó szállást, de azért igyekszem ezt a feladatot a lehető leghatékonyabban végezni. Ehhez szoktam különböző keresőoldalakon keresgélni ahol összegyűjtik nekem a különböző szempontokat figyelembe véve a számomra legmegfelelőbb opciót. Én ezeket nagyon hasznosnak tartom és bevallom nagyon sok időt sikerül ezzel megspórolnom, ami egy gyakorló háziasszonynak hatalmas segítség tud lenni bokros teendői közepette.

Legutóbbi nyaralásunk tervezésénél is hasonlóképpen tettem, egy erre szakosodott weboldalon böngészgettem és bevallom ilyenkor sikerül olykor-olykor kicsit elkalandoznom a témától, ugyanis felugranak különböző hirdetések, amik elterelik az ember lányának a figyelmét, ha hajlamos az ilyesmire. Ekkor akadt meg a szemem egy weboldalon (http://ekszerwebshop.hu/nyaklanc/swarovski-nyaklanc) ahol kivételesen gyönyörű swarovski nyakláncokat árulnak, de nem is akármilyeneket. Mondanom sem kell, hogy egyből kicsit homályba merült böngészésem eredeti tárgya, ez sokkal jobban lekötötte a figyelmemet. Közeledett a születésnapom és mivel a férjem már régóta kérdezgette mit szeretnék eme jeles alkalomból, úgy gondoltam, hogy majd itt biztos találok valami nekem valót. Természetesen sikerült kiválasztanom a legszebb és legdrágább swarovski nyakláncot az oldalon, férjem nagy örömére. De itt nem álltam meg, mert gondoltam édesanyámat is meglepem, hisz ő is nő lévén imádja a hasonló gyönyörűségeket, gondoltam majd a nyaraláson meglepem vele, úgyis közeledett a névnapja.

Végül persze elkezdtem azzal is foglalatoskodni, amiért eredetileg leültem a gép elé, de egy kis boldogsághormon termelődött bennem a vásárlás izgalmától. A voksunkat akkor hosszas tanakodás után végül egy apartman mellett tettük le a horvátországi Splitben. Azért döntöttünk emellett, mert szállodában általában nem engedik háziállat elszállásolását és mi ragaszkodtunk hozzá, hogy a kiskutyánk is velünk tartson elvégre ő is a családhoz tartozik. Direkt olyan szállást választottam , ami közel van a bevásárlási lehetőségekhez, de nem utolsó sorban a partig sem kell kilométereket sétálni.

Összességében nagyon jól sikerült a választás a szállást illetően, életünk egyik legjobb nyaralása volt. Az idő nagyon jó volt, a tenger kellemesen langyos, a felhők végig elkerültek minket, az apartman pedig teljesen megfelelt a leírtaknak. Édesanyám még sosem volt a tengernél ezért hatalmas élmény volt a számára, ráadásul még az előtte interneten megrendelt swarovski nyaklánc is hatalmas örömöt okozott neki. Remélem még sok ilyen nyaralást tölthetünk el együtt a jövőben.